Historisch Genootschap Redichem
Historisch Genootschap Redichem HGR organiseerd een Open Monumentendag
agenda
Leden van de HGR komen elke maandagavond (behoudens zomer- en kerst-vakantie) bijeen op de Groeneweg 14 te Renkum (gebouwd in 1965, de voormalige Streekschool en LHNO). Van 20:00 tot 22:00 uur. (Zomervakantie = juni, juli + augustus)
We zijn te vinden in het grote lokaal op de eerste verdieping, gewoon rechtdoor lopen als u de trap gehad heeft. U bent welkom.

Het HGR zal op de dinsdagavonden ook zo nu en dan een speciale bijeenkomst te organiseren voor mensen die niet op de “club-bijeenkomsten” kunnen komen, maar wel ge´nteresseerd en in staat zijn iets met of voor het HGR te doen, bijvoorbeeld foto’s of verhalen te verzamelen of te helpen bij het beheer van onze verschillende Internet pagina’s en blogs.

: Nieuweweg Renkum
2018: Het HGR gaat in 2018 de Renkumse Nieuweweg in het zonnetje zetten.


Het Oranje Fonds organiseert op 9 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Het HGR doet zoals elk jaar, weer mee. Zet de datum vast in de agenda.Op vrijdag 29 december 2017 organiseert Nienke Torensma om 14.00 uur een Eindejaars plantenjacht excursie te houden in de Jufferswaard. Opgeven bij: nienke.s.torensma@gmail.com

Op donderdag 21 december 2017 geeft Jan Neefjes een lezing over de verdwenen buurtschap Harten, bij Renkum. Graag vooraf aan te melden via: Wim.Braakhekke@renkumsbeekdal.nl. U ontvangt bericht.

Op 6 november 2017 wordt de Pilogroep Jufferswaard opgericht. In De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174, 6871 VZ Renkum vindt dan v.a. 19.30 uur een bijeenkomst plaats die voor iedereen toegankelijk is die de Jufferswaard, de uiterwaard tussen Renkum en Heelsum, een warm hart toedraagt. Wil je mee helpen zorgen voor een blijvend mooie toekomst van dit historisch waardevolle natuurgebied dan kun je die avond besluiten lid te worden. De Pilogroep is de laatste activiteit van de Open Monumentendagen 2017, om aandacht voor de Jufferswaard te behouden. De avond was een groot succes. De Pilo groep gaat verder bij de Stichting Renkums Beekdal.

23 oktober 2017:  We houden een “inspiratiebijeenkomst” over het project Nieuweweg in de vergaderzaal Overweide van de NH Kerk aan de Kerkstraat 7, 6871 Renkum.

24 september 2017: Lezing na de Gezamenlijke dienst op de Startzondag van drie Renkumse en Heelsumse kerken.

9 + 10 september 2017; Open Monumentendagen in de Jufferswaard. Klik hier voor meer informatie.

4 september 2017; Kennismakingsbijeenkomst voor de vrijwilligers van de Open Monumentendagen op 9 en 10 september in de Jufferswaard. Op 4 september om 20.00. uur, op de Groeneweg 14 te Renkum (1e etage).

27 augustus 2017; tentoonstelling in het Everwijnsgoed, Bennekomseweg 160, 6871 KJ Renkum.

HGR Everwijnsgoed

19 juli 2017; lezing voor de KBO Renkum.

24 juni 2017
; Renkums Beekdal.

20 juni 2017; Een duik in het verleden, bij de Zinzia Zorggroep in Renkum.

Zondag 9 april, wandeling naar het Jagershuis, alleen voor leden en donateurs waarvan het mailadres bij HGR bekend is.

HGR organiseerd een Open Monumentendag                                                                                                                 De Jufferswaard